Stravování zaměstnanců

OaO ID: 22467 Zodpovězeno: 17. 09. 2018

Plné znění otázky

Jsme střední škola příspěvková organizace zřízená krajem. V době školního roku zajištujeme stravování zaměstnanců, prostřednictvím vlastní kuchyně, neboť současně vaříme i pro studenty. Prosím, jaké je správné řešení v době hlavních prázdnin, kdy provozní zaměstnanci chodí alespoň jeden měsíc do zaměstnání? Řešit to pomocí stravenek? Jak je to v období školního roku, když kuchyň nevaří, ale někteří zaměstnanci jsou také v práci, musí jim být poskytnuta např. také ta stravenka? Někteří zaměstnanci nemají o stravu během roku zájem, musí se i těmto zaměstnancům poskytovat stravenky, pokud jsou v práci např. v období prázdnin? 

Odpověď

Související dokumenty

Související pracovní situace

Práce přesčas při výpočtu průměrného výdělku
Výpočet průměrného čistého měsíčního výdělku
Výpočet průměrného výdělku
Náhrada mzdy při překážkách v práci na straně zaměstnance
Splatnost a výplata mzdy
Určení rozhodného období při výpočtu průměrného výdělku
Mzda a náhrada mzdy za práci ve svátek
Výpočet pravděpodobného výdělku
Výpočet průměrného výdělku u dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr
Příplatek za práci v sobotu a v neděli
Souběh příplatků
Minimální mzda
Poměrná část mzdy při DPN zahrnující dny svátků
Započítání odměn při výpočtu průměrného výdělku
Mzda za práci přesčas
Výše náhrady mzdy při DPN a její snížení
Příplatek za práci ve ztíženém pracovním prostředí
Výpočet mzdy
Redukovaný průměrný výdělek pro náhradu mzdy při DPN
Příplatek za noční práci

Související články

Stravování zaměstnanců
Závodní stravování z pohledu pracovního práva
Nepeněžní a peněžní příspěvek na stravování v souvislostech
Zaměstnanecké výhody v podnikatelské sféře
Stravování zaměstnanců
Obliba home-office v Evropě roste
Poskytnutí služebního automobilu zaměstnanci pro služební i soukromé účely
Kontrola zdaňování příjmů
Daňové aktuality
Zaměstnanecké benefity a jak na ně - sestavení funkčního portfolia
4. část: Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní úrazy a nemoci z povolání
Homeworking a BOZP
Možné přístupy k řešení práce formou home office
Home office jako nový normál a uzavírání dohod se zaměstnanci
Výhody a nevýhody zdravotního volna, tzv. sick days
Proces zavádění home office jako část komplexní flexibilní kultury
Stejná odměna za stejnou práci nebo práci stejné hodnoty podruhé
Jak vést a organizovat výběrové rozhovory
Vlastní systém hodnocení složitosti, odpovědnosti a namáhavosti prací
Aktuální otázky odměňování členů zastupitelstev obcí

Související otázky a odpovědi

Zaměstnanecké výhody – stravování
Stravování důchodců, bývalých zaměstnanců
Paušální stravné
Stravenkový paušál při směně 11 a více hodin od 1. 1. 2024
Příspěvek na stravování – osvobození příspěvku od daně
Započtení příspěvku na stravování z FKSP do limitu 116,20 Kč
Daňová uznatelnost důchodového poradenství pro zaměstnance
Mobil pro zaměstnance včetně úhrady za hovorné
Mobilní telefon za odměnu
Příspěvek na dopravu a rovné zacházení
Firemní vozidlo k soukromým účelům
Daňová uznatelnost poukázek
Použití firemního automobilu pro soukromé použití
Zaměstnanecký benefit - Flexi pas Sodexo
Zaměstnanecké benefity
Služební vozidlo k soukromému užití
Příspěvek zaměstnavatele na školné dítěte svého zaměstnance
Zaměstnanecký benefit - rybářský lístek
Stravenkový paušál

Související předpisy

§ 236 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce