Stravování zaměstnanců

Plné znění otázky

Jsme střední škola příspěvková organizace zřízená krajem. V době školního roku zajištujeme stravování zaměstnanců, prostřednictvím vlastní kuchyně, neboť současně vaříme i pro studenty. Prosím, jaké je správné řešení v době hlavních prázdnin, kdy provozní zaměstnanci chodí alespoň jeden měsíc do zaměstnání? Řešit to pomocí stravenek? Jak je to v období školního roku, když kuchyň nevaří, ale někteří zaměstnanci jsou také v práci, musí jim být poskytnuta např. také ta stravenka? Někteří zaměstnanci nemají o stravu během roku zájem, musí se i těmto zaměstnancům poskytovat stravenky, pokud jsou v práci např. v období prázdnin? 

Odpověď

Související dokumenty

Související pracovní situace

Výplata splatné mzdy (platu) při skončení pracovního poměru
Minimální mzda
Zaručená mzda
Doba strávená na pracovní cestě jinak než plněním pracovních úkolů
Mzda a náhrada mzdy za práci ve svátek
Práce přesčas při výpočtu průměrného výdělku
Splatnost a výplata mzdy
Stanovení úroku z prodlení při výplatě mzdy
Určení rozhodného období při výpočtu průměrného výdělku
Výpočet průměrného výdělku
Započítání odměn při výpočtu průměrného výdělku
Výpočet průměrného výdělku u dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr
Výpočet pravděpodobného výdělku
Výpočet průměrného čistého měsíčního výdělku
Mzda za práci přesčas
Příplatek za noční práci
Příplatek za práci v sobotu a v neděli
Příplatek za práci ve ztíženém pracovním prostředí
Souběh příplatků
Náhrada mzdy při překážkách v práci na straně zaměstnance

Související články

Stravování zaměstnanců
Závodní stravování z pohledu pracovního práva
Nepeněžní a peněžní příspěvek na stravování v souvislostech
Zaměstnanecké výhody v podnikatelské sféře
Stravování zaměstnanců
Obliba home-office v Evropě roste
Poskytnutí služebního automobilu zaměstnanci pro služební i soukromé účely
Proces zavádění home office jako část komplexní flexibilní kultury
Kontrola zdaňování příjmů
Daňové aktuality
Zaměstnanecké benefity a jak na ně - sestavení funkčního portfolia
4. část: Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní úrazy a nemoci z povolání
Homeworking a BOZP
Možné přístupy k řešení práce formou home office
Home office jako nový normál a uzavírání dohod se zaměstnanci
Výhody a nevýhody zdravotního volna, tzv. sick days
Stejná odměna za stejnou práci nebo práci stejné hodnoty podruhé
Jak vést a organizovat výběrové rozhovory
Vlastní systém hodnocení složitosti, odpovědnosti a namáhavosti prací
Stejná odměna za stejnou práci nebo práci stejné hodnoty

Související otázky a odpovědi

Zaměstnanecké výhody – stravování
Stravování důchodců, bývalých zaměstnanců
Paušální stravné
Stravenkový paušál při směně 11 a více hodin od 1. 1. 2024
Příspěvek na stravování – osvobození příspěvku od daně
Započtení příspěvku na stravování z FKSP do limitu 116,20 Kč
Mobil pro zaměstnance včetně úhrady za hovorné
Mobilní telefon za odměnu
Benefit pro zaměstnance - stravenky zdarma
Dárková cestovní poukázka
Obědy zaměstnanců - nárok
Daňová uznatelnost důchodového poradenství pro zaměstnance
Příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění
Daňová uznatelnost poukázek
Použití firemního automobilu pro soukromé použití
Zaměstnanecký benefit - Flexi pas Sodexo
Příspěvek na dopravu a rovné zacházení
Firemní vozidlo k soukromým účelům
Limit osvobozeného příjmu a náklady na zprostředkování a dopravu poukázek

Související předpisy

§ 236 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce