Paušální výdaje a příjmy z pronájmu stroje

OaO ID: 25455 Zodpovězeno: 03. 02. 2020

Plné znění otázky

OSVČ – živnostník uplatňuje výdaje paušálem 60 %. Příležitostně pronajímá stroj (buldozer) používaný především k SVČ. Samostatné živnostenské oprávnění na pronájem a půjčování nemá. Vzhledem k paušálu nemá obchodní majetek, tudíž ani pronajímaný stroj nemůže být jeho součástí. Jaký výdajový paušál se uplatní u příjmů z pronájmu stroje? Patří příjem z pronájmu v tomto případě do § 7 nebo do § 9 zákona o daních z příjmů?

Odpověď

Máte předplatné? Přihlaste se

Zatím jste si přečetli jen začátek…

Celý dokument je jen pro předplatitele.

Zaregistrujte se a získejte  
zdarma přístup ve verzi SMART na 14 dnů.

Díky tomu získáte

  • Odborné články a pracovní situace k pracovněprávní a HR problematice
  • Stanoviska AKV
  • Datábázi otázek a odpovědí
  • Pracovněprávní vzory

Registrovat