Webinář k novému zákonu o kybernetické bezpečnosti

Vydáno: 2 minuty čtení

Dne 13. 6. 2024 pořádá společnost Wolters Kluwer webinář na téma Nový zákon o kybernetické bezpečnosti. Zákon vychází ze směrnice NIS2 (rozšířená verze směrnice Network and Information Security), která vstoupila v platnost 16. 1. 2023.
Nová pravidla se dotknou více jak 6 000 společností. Webinář se bude zabývat identifikací firem a subjektů, na které se nové předpisy budou vztahovat. Popíše strategie a vyjmenuje kroky, které je nutné podniknout, jestliže mají subjekty dodržet požadovaná pravidla a povinnosti. Účastníci webináře se dozví i novinky ze schvalovacího procesu zákona.

Z obsahu:

  • Úvod k významu NIS2 a nového zákona o kybernetické bezpečnosti v kontextu digitálního prostředí.
  • Identifikace firem a subjektů, na něž se nové zákony budou vztahovat.
  • Pohled na nové povinnosti a pravidla stanovená v NIS2 a novém zákoně o kybernetické bezpečnosti.
  • Příprava na změny - strategie a kroky, které subjekty musí podniknout k dodržení nových pravidel a povinností.
  • Aktuality ze schvalovacího procesu zákona o kybernetické bezpečnosti.

Lektor Libor Šrám, Manager Advisory ze společnosti BDO, se zaměřuje především na řízení rizik a IT compliance. Koordinuje poradenství týkající se GDPR, zavádění a kontrolu souladu s IT regulativy, realizaci bezpečnostních a dotačních projektů pro zákazníky v oblasti státní správy, zdravotnictví a pro komerční subjekty. V minulosti se pohyboval v prostředí globálních ICT společností, kde realizoval celou řadu projektů pro zákazníky ze segmentů veřejné správy, zdravotnictví a komerční sféry.

Podrobnější informace a možnost objednávky na našem e-shopu.