Nový benefit: záloha na mzdu kdykoliv

Vydáno: 2 minuty čtení

Na trhu práce se prosazuje nový trend - výplata záloh na mzdu kdykoliv (např. každý týden). Podle personalistů chce peníze dřív než jednou za měsíc stále více zaměstnanců, je to pro ně výhodnější než drahá půjčka před výplatou.

Firmy jim v době boje o každého volného uchazeče vycházejí vstříc i za cenu vyšších nákladů, tyto výplaty nabízí i personální agentury.

Některé firmy vyplácejí peníze na týdenní bázi (i zde jde samozřejmě o zálohu), především u nekvalifikovaných pozic, krátkodobých prací a brigád, pracovníkům ze zahraničí (především v gastronomii, stavebnictví, logistice, maloobchodu). Pro tuto cílovou skupinu je to příjemný benefit, protože tito lidé často bývají v situaci, kdy žijí od výplaty k výplatě nebo vstupují do zaměstnání s nulou na kontě, často nemají ani peníze na dopravu či svačinu.

Velký zájem o tento benefit je rovněž před Vánocemi a pak před letními prázdninami. Při tomto postupu je poněkud vyšší riziko fluktuace lidí a vyšší administrativní zátěž pro mzdové oddělení.

Přejete si dostávat týdeník s krátkými zprávami do svého e-mailu či plný přístup k souvisejícím článkům? Pořiďte si předplatné.