Program Antivirus – na každého se dostane

Vydáno: 2 minuty čtení

U příspěvků vyplácených zaměstnavatelům z kurzarbeitového programu Antivirus neplatí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Dostat by se mělo na každého. Žádosti o peníze je možné podávat elektronicky na webu www.uradprace.cz od pondělí 6. 4. 2020, o přesné částky pak mohou zaměstnavatelé žádat od čtvrtka 9. 4. 2020.

Peníze by měly dorazit na účet do několika dnů. Klíčovým bodem je to, aby zaměstnavatelé žádost vyplnili správně, nikoliv rychle. Přehled 10 nejčastějších chyb žadatelů v programu Antivirus je uveden na webových stránkách MPSV.

Program pokrývá zatím období od 12. 3. 2020 od vyhlášení nouzového stavu do konce dubna a má bránit propouštění zaměstnanců. Stát hradí 80 % náhrad mzdy (včetně odvodů) lidí v karanténě či pracovníků uzavřených provozů (až do výše 39 000 Kč) a 60 % náhrad zaměstnanců ve firmách, které omezily výrobu či služby kvůli výpadku pracovníků, surovin a dalších vstupů či kvůli poklesu poptávky (až do výše 29 000 Kč).

Přejete si dostávat týdeník s krátkými zprávami do svého e-mailu či plný přístup k souvisejícím článkům? Pořiďte si předplatné.