Zastřené zprostředkování zaměstnání

Vydáno: 14 minut čtení

Za přestupek spojený se zastřeným zprostředkováním zaměstnání, kterým se rozumí činnost právnické osoby nebo fyzické osoby spočívající v pronájmu pracovní síly jiné právnické osobě nebo fyzické osobě, aniž by byly dodrženy podmínky pro zprostředkování zaměstnání stanovené zákonem, hrozí tomu, kdo se takového jednání dopustil, stejně jako tomu, kdo ho umožnil, pokuta až do výše 10 000 000 Kč, minimálně však 50 000 Kč.

Právní věta

Smluvně lze mezi zhotovitelem díla a objednatelem upravit způsob obstarání díla, který se tak může lišit od běžného průběhu vytvoření díla, při kterém zhotovitel obstará veškeré potřebné zdroje. Ustanovení občanského zákoníku tak např. v ustanovení § 2597 umožňuje objednateli předat zhotoviteli věc k provedení díla. V posuzované věci však ze souhrnu zjištěných skutečností vyplývá, že podstata činnosti stěžovatele spočívala nikoli v plnění smlouvy o dílo, ale v dlouhodobém a soustavném poskytování pracovníků společnosti jinému subjektu za účelem výroby jednoduchých výrobků (dílčích polotovarů).

(z rozsudku Nejvyššího správního soudu ze dne 29. 3. 2022, sp. zn. 4 Ads 349/2021)

Předmět sporu

  • Mj. naplnění skutkové podstaty přestupku spočívajícího v zastřeném zprostředkování zaměstnání (v dané věci se řešila i otázka jiného protiprávního jednání zaměstnavatele, které ale pro účel této rubriky ponechávám stranou).

Právní úprava

  • § 5 písm. g) zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů – definice zastřeného zprostředkování zaměstnání.
  • § 14 odst. 1 písm. b), § 58 až § 66 zákona o zaměstnanosti – agenturní zaměstnávání jako pronájem pracovní síly agenturou práce uživateli (včetně povolení k němu).
  • § 140 odst. 1písm. g) a odst. 4 písm. f) zákona o zaměstnanosti – pokuta právnické osobě nebo podnikající fyzické osobě za přestupek spojený se zastřeným zprostředk